Kanovaren

Kanovarenin

Kanovaren in Brabant biedt u meer dan alleen de prachtige natuurgebieden en de mooie plekjes aan de waterkant of veel spetterplezier. Kanovaren in Brabant geeft mensen de mogelijkheid om een dagje gezellig, licht sportief met elkaar bezig te zijn. Voor families, vrienden, bedrijven, scholen of andere instellingen is het een leuke invulling voor het jaarlijkse uitje.

De Kastelentocht (vanaf de Kilsdonkse Molen) over de Aa of de Vestingtocht over de Dommel:

Op kleine afstand van de gezellige terrasjes in Heeswijk Dinther of Sint Michielsgestel krijgt u een korte instructie waarbij de techniek van het peddelen en de veiligheid aan de orde komen. Hierna stapt u in de kano en al vrij snel peddelt u door een van de vele natuurgebieden die Noord Brabant rijk is. De riviertjes de Aa en de Dommel zijn een goed te bevaren water, waarbij je op plaatsen komt die alleen per kano te bereiken zijn en uitstekend geschikt zijn voor een heerlijke picknick. Het is een leuke belevenis voor jong en oud. Het eindpunt is de altijd gezellige vestingstad ’s-Hertogenbosch of bij het bijzonder mooi gerestaureerde kasteel van Heeswijk-Dinther.
Voor low budget groepen (scholen, verenigingen en instellingen) hebben wij, indien dit in onze planning past  (maandag t/m donderdag), de mogelijkheid om een low budget tocht te varen. De tijden zijn in overleg en de kosten vanaf € 20,- per 3 persoons kano (€ 6,66 per persoon).

Veiligheid kanovaren:

Het kanovaren is geheel op eigen risico. Wij bieden zwemvesten aan op aanvraag en stellen zwemvesten verplicht voor kinderen onder de 12 jaar en mensen die niet kunnen zwemmen. Om uw eigendommen te beschermen verstrekken wij op verzoek (grote) spatwaterdichte tonnen. Het is niet toegestaan om alcohol mee te nemen in de kano. Kinderen onder de zestien jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.

Kanotocht uitbreiden met een steptocht of huifkartocht? Dat is mogelijk! Klik hier!

 

Kastelentocht: Dinther (Kilsdonkse Molen) – Heeswijk (8 km) tijd: 2 tot 2 ½ uur
1 t/m 7 kano’s 25,00 euro per 3 persoons kano
8 t/m 14 kano’s 22,50 euro per 3 persoons kano
> 15 kano’s 20,00 euro per 3 persoons kano
Zwemvesten + grote ton
Huur is gratis Borg 10 euro p/st
Gebruik van toilet (zonder consumptie) 0,25 euro afrekenen bij de Kilsdonkse molen. Bedankt voor uw begrip!

 

Vestingtocht: Sint Michielsgestel – ’s Hertogenbosch (7 km) tijd: 2 tot 2 ½ uur
1 t/m 7 kano’s 27,50 euro per 3 persoons kano
8 t/m 14 kano’s 25,00 euro per 3 persoons kano
> 15 kano’s 22,50 euro per 3 persoons kano
Zwemvesten + grote ton
Huur is gratis Borg 10 euro p/st